Monimutkainen ajoituskaavio (3/4)

Palaa takaisin edelliseen työvaiheeseen

Suojateiden ajoitusten piirtäminen

Suojateiden ajoitusten piirtämisessä on otettava huomioon suojatien ja sen kanssa samanaikaisesti vihreänä olevan ajosuunnan suoja-aika seuraavaan vihreäksi tulevaan suuntaan nähden. Jos suoja-aika suojatien vihreän lopusta on pienempi tai sama kuin ajosuunnan lopusta, suojatie ei viivytä ajosuunnan vihreän aloitusta eikä sille tarvitse erikseen asettaa punaiseksi ajoitusta. 

Jos taas suojatien suoja-aika on suurempi kuin ajosuunnan, suojatien vihreä on lopetettava punaiseksi ajoituksella, sillä muuten suojatien pitempi suoja-aika estää ajosuunnan vihreän käynnistymisen ja siten alentaa risteyksen liikenteenvälityskykyä. Toisaalta tämä tilanne taas varmistaa sen, että jalankulkijat saavat vihreän valon aina ennen ajosuunnan vihreän aloitusta, mikä taas liikenneturvallisuuden näkökulmasta on toivottavaa.

Suojatien ajoitusta, silloin kun sen suoja-aika on pitempi kuin samanaikaisen ajosuunnan, on käsitelty erikseen sivulla pitkän suojatie ajoitus

Piirretään Pohjoisen Rautatiekadun itäinen suojatie 17. Piirrä suojatien vihreä näpäyttämällä hiiren ykkösnapilla (yleensä vasemmalla) sekuntilukemaa 35. Ohjelma piirtää ajoituksen ja lopettaa vihreän viivan sekunnille 21, koska samalla sekunnilla päättyy Olavinkadun rampin suunnan 11 vihreä. Sekä Olavinkadun rampin ajosuunnan 11 että Pohjoisen Rautatiekadun itäisen suojatien 17 päättyvä suoja-aika on sama 8 sekuntia. Suoja-aikaa osoittava katkoviiva piirtyy molempien näiden suuntien vihreän lopusta Pohjoisen Rautatiekadun ajosuunnan 7 vihreän alkuun.


Piirretään samalla tavalla Olavinkadun suojatie 21 näpäyttämällä hiirellä sekuntilukemaa 20. Vihreä viiva päättyy sekunnille 10 eli samalla sekunnille kuin Arkadiankadun I maalle ajosuunnan 1 vihreä päättyy.


Piirretään seuraavaksi Eteläisen Rautatiekadun suojatie 15. Jos se piirretään näpäyttämällä hiirellä sekuntilukemaa 65. vihreä viiva päättyy sekunnille 46, jolloin Eteläisen Rautatiekadun ajosuunnan 5 vihreä pääsee alkamaan viimeistään sekunnilla 54. Asettamalla Eteläisen Rautatiekadun suojatielle 15 punaiseksi ajoitus sekunnille 43, niin Eteläisen Rautatiekadun ajosuunnan 5 vihreä pääsee alkamaan viimeistään sekunnilla 51 eli kolme sekuntia aikaisemmin.


Suojatiellä 15 ei ole punaiseksi ajoitusta, jolloin ajosuunta 5 käynnistyy viimeistään sekunnilla 54


Suojatiellä 15 on punaiseksi ajoitus, jolloin ajosuunta 5 käynnistyy viimeistään sekunnilla 51


Piirretään Antinkadun eli bussirampin suojatie 19 näpäyttämällä hiirellä sekuntilukemaa 40. Ohjelma antaa virheilmoituksen, koska Antinkadun taksien ajosuunta 10 ei pääse vihreäksi. Virheilmoitus aiheutuu siitä, että Antinkadun suojatiellä 19 on niin pitkä suoja-aika, että Antinkadun taksien ajosuunta 10 ei ehdi vihreäksi ennen kuin suunta saa punaiseksi ajoituksen. Näpäytä nappia YES, jolloin ajoitus palautuu ennalleen.

Piirrä uudestaan, nyt hiirellä vetämällä Antinkadun eli bussirampin suojatie 19: 40-8. Nyt suojatie ei enää vaikuta  Antinkadun taksien ajosuunnan 10 vihreän aloitukseen.

Piirretään vastaavalla tavalla Pohjoisen Rautatiekadun suojatie 14:40-65, Eteläisen Rautatiekadun itäinen suojatie 16:65-25 ja Pohjoisen Rautatiekadun itäinen suojatie 18:65-9.Lopuksi piirretään Arkadiankadun itäinen suojatie 20:20-60. Voit itse kokeilla eri suojateiden punaiseksi ajoituksen vaikutusta siirtämällä sitä tai jopa poistamalla se kokonaan. Varaudu silloin myös virheilmoituksiin.

Ajoitus on valmis. Seuraavaksi jatketaan ajoituskaavion viimeistelyä pienillä säädöillä sekä lisätään merkintöjä, jotka parantavat ajoituskaavion havainnollisuutta. Jatka niiden tekoa tästä (ei vielä valmis)


Ajantasa 8.9.2011