Pieni SYVARI-risteys

Osa 1: Ajoituskaavion piirtäminen  mene
Osa 2: Joukkoliikenne-etuuksien käyttöönotto - tämä sivu  
Osa 3:  Joukkoliikenne-etuuksien vaiikutusten arviointi (AKaavio 3.1)

Joukkoliikenne-etuuksien käyttöönotto

Ruudulla on näkyvissä risteyksen 126 Albertinkatu / Uudenmaankatu ajoituskaavio ruuhkaliikenteen aikana (tilarivillä on merkintä High Traffic). Pääkiertolaskurin (vasemmassa alanurkassa) arvo on 23.


23. Varmista, että kuvake Ruuhkaliikenne on näkyvissä. Ellei, niin siirry ruuhkaliikenteeseen näpäyttämällä kuvaketta Iltaliikenne.

24. Valitse ylävalikosta etuuksien ohjausikkuna SYVARI > Ohjausikkuna tai näpäytä kuvaketta EtuudetPoissa . Kuvake vaihtuu siniseksi 

Etuudet ovat nyt käytössä. Ajoituskaaviosta voit todeta, että suunnan 2 eli Uudenmaankadun bussi saa 5 sekunnin pidennyksen.


25. Siirtämällä ajoitusta vasemmalle joko nuolinäppäimillä tai kuvakkeella vasemmalle näet, kuinka etuuspidennyks kasvaa. Kun  pääkiertolaskuri on saavuttanut arvon 36, etuuspidennys on jo 18 sekuntia.


Pidennys päättyy kun kierron alusta on kulunut 20 s eli ilmaisupituuden verran. Suunnan ajoituksen alla oleva valkea ilmaisupituusviiva osoittaa bussi-ilmaisun keston

26. Jos siirryt vielä muutaman sekunnin lisää vasemmalle eli pääkiertolaskurin arvolle 39, etuuspidennys vaihtuu aiennukseksi.


Ilmaisupituusviivan loppuosa eli 20 sekunnin jälkeinen osa on vaalea violetti, mikä kuvaa sitä, että ilmaisusta on kulunut yli 20 sekuntia ennen kuin bussi on saanut vihreän valon. 

Huomaa, että violetti päättyy heti kun vihreä valo alkaa eli sen mukaan bussi pääsee liikkeelle vihreän alussa ikäänkuin bussilla olisi oma kaista. Tämä aiheutuu siitä, ettet ole vielä asettanut kummallekaan kadulle liikennettä.  Se tapahtuu seuraavassa vaiheessa eli vaikutusten arvioinnissa.


Ajantasa 13.3.2012