Yksinkertainen ajoitus (2/4)

Palaa takaisin edelliseen työvaiheeseen

Jos haluat oikaista, pääset tähän asti ylävalikosta:
Tiedosto > Avaa esimerkki,  Muokkaa > Tyhjennä kaavio

Tyhjä ajoituskaavio

Pääkadun suuntien vihreiden piirtäminen

Ajoituskaavion voi piirtää monella tavalla. Voit esimerkiksi avata ajoitusikkunan, syöttää tiedot taulukkoon ja antaa ohjelman huolehtia lopusta. Toinen tapa on piirtää ajoituskaavio hiirellä. Se on nopeampi ja havainnollisempi ja siksipä käytänkin sitä. 

Aloita suunnasta 1 Itään. Vedä hiirtä suunnan 1 rivillä ykkösnappi (yleensä vasen nappi) alas painettuna kierron sekunnilta 55 sekunnille 11. Eli tee seuraavasti:
- vie kohdistin sekunnille 55
- paina hiiren ykkösnappi alas
- vedä hiiri nappi alhaalla sekunnille 11
- vapauta nappiHuomaa, että kaaviossa vihreä alkaa vasta sekunnilta 56, koska ajosuuntien vihreän alussa on sekunnin pituinen punakeltainen jakso.

Piirrä suojatie 6 Sivukadun ylitys yksinkertaisesti näpäyttämällä hiiren vasemmalla napilla sekuntia 44. Koska suojatiellä 6 ei ole vielä yhtään eriaikaista suuntaa, suojatien vihreä jatkuu katkeamatta yli koko kierron.

Lisää kaavioon ajosuunnan 2 ajoitus. Näpäytä hiirellä ajoituskaaviota sekunnin 28 kohdalta, jolloin ajoituskaavioon suunnalle 2 piirtyy lähes koko kierron mittainen vihreä viiva.

Suunnalle 2 länteen ei anneta punaiseksi ajoitusta vaan sen sijaan Seuraa vihreänä ajoitus. Näpäytä hiiren kakkosnapilla (oikealla napilla) suunnan 2 vihreää viivaa sekuntilukeman 8 kohdalta

... ja valitse PASV - PASSIIVIVIHREÄPääkadun suuntien ajoitus on nyt valmis. Suunnan 2 vihreä jatkuu vieläkin yli koko kierron, koska suunnan kanssa eriaikaisia suuntia ei kaavioon ole vielä piirretty.


Seuraavaksi ajoituskaavion lisätään sivusuuntien ajoitus. Jatka niiden piirtämistä tästä


Ajantasa 8.9.2011