Nuoria suunnistajia ylittämässä Nordenskiöldinkatua
Nuorten Jukolan suunnistajia menossa Nordenskiöldinkadun ylitse kohti Laakson kenttää.

Pitkä vihreä Auroranportilla
suunnistuksen Nuorten Jukolan viestille

Nuoren Jukola on nuorisosuunnistuksen vuoden päätapahtuma. Se kerää vuosittain toista tuhatta nuorta suunnistajaa eri puolilta maata yhteen kilpailemaan Nuorten Jukolan voitosta - ihan kuten isoveljensäkin Jukolan viesti.

Vuoden 2003 Nuorten Jukola juostiin lauantaina elokuun 23. päivä Helsingin keskuspuistossa. Joukkueita saapui kaikkialta Suomesta ja myös Ruotsista, Virosta ja Venäjältä. Kilpailun järjestäjä, maineikas helsinkiläinen suunnistusseura Helsingin Suunnistajat juhli samalla 60-vuotista taivaltaan.

Kilpailukeskus oli Laakson kentällä. Suuri joukko kilpailijoita oli majoittunut kadun toiselle puolelle Jäähalliin, jossa oli myös kilpailijoiden pesupaikka. Niinpä ennen ja jälkeen kilpailun kuten myös kilpailun aikana jalankulku Nordenskiöldinkadun ylitse Auroranportin kohdalla oli poikkeuksellisen vilkasta.

Liikenteenohjauskeskus käytti tapahtuman aikana risteyksessä erityistä valo-ohjelmaa, jossa Nordenskiöldinkadun ylittävän jalankulun vihreä valo oli tavallista pitempi. Sen avulla suurissa ryhmissä liikkuvat lapset ja nuoret huoltajineen ehtivät turvallisesti kerralla kadun ylitse. Auroranportin lasten pitkä vihreä oli toiminnassa koko tapahtuman ajan päinvastoin kuin Paciuksenkadun lasten pitkä vihreä, joka toteutuu vain silloin kun lapsiryhmä ylittää kadun.

Pitkä vihreä suojatiellä
Nuorten Jukola on ohi. Tyytyväisiä suunnistajia palaamassa Jäähallin kentälle kotimatkaa varten.