KSUHDE 4.0 - uusi versio

KSUHDE -ohjelman ensimmäinen versio on peräisin vuodelta 1978. Viimeisin versio 3.1 on vuodelta 2005. Ohjelman toimintaympäristöt: (ASP ja vbscript) alkavat olla vanhentuneita. On aika saattaa KSUHDE ajantasalle nykyaikaiseen javascript -ympäristöön.

Uusi tiedoston talletustapa

KSUHDE 3 talletti KS-tiedoston osana html-sivua. Kaikilla uusilla selaimilla talletustapa ei enää toimi tai talletus on ainakin hankalaa. Talletusta kuten myös tiedoston noutoa varten oli lisäksi siirryttävä uuteen ikkunaan.

Uudessa versiossa tiedoston talletus, nouto ja selaus on yhdistetty pääikkunaan. Muutos yksinkertaistaa ohjelman käyttöä olennaisesti. Varjopuolena on kuitenkin se, että uusi tiedostomuoto ei enää ole yhteensopiva vanhan KSUHDE 3 version tiedostomuodon kanssa.

Tiedoston aikaleimaus

Uuden tiedoston ensimmäisellä rivillä on tiedoston talletuksen aikaleima. Enää ei tarvitse arvailla, mikä on se viimeisin versio...

Taulukoiden automaattinen päivitys

Suuntataulukoon kirjoitettujen suuntien numeroita ja kuvauksia ei enää tarvitse erikseen päivittää eriaikaisuustaulukkoon. Uudessa versiossa tiedot siirtyvät automaattisesti taulukosta toiseen.

Selitteet pois

Laskentasivuulla on ohjeita ja täsmennyksiä ohjelman käyttöä varten. Kokenut käyttäjä voi poistaa ne laskennan ajaksi, jolloin tarve selata sivua ylösalas vähenee.

Seuraa laskentaa

Joissain monimutkaisissa risteyksiss saattaa olla hyödyllistä seurata laskennan kulkua ja eri suuntien välisiä riippuvuuksia. Myös hankalissa kaistajärjestelyissä on hyvä tarkistaa ominaisvälityskykyyn riippuvuus lyhyestä kaistasta tai hitaasta liikkeellelähdöstä. Kaikki nämä seurannat sisältyväu uuteen versioon.